Stories

5 SÄTT ATT BEMÄSTRA ATHLEISURE-STILEN

Tiden med tighta jeans och höga klackar är förbi. Vill du ha en vardagsgarderob som är i linje med dagens modebild är det kombinationen mellan snygga sportkläder och fashion-forward fritidsplagg som gäller.

Det finns inget tvivel om att athleisure-trenden har kommit för att stanna. Fler och fler byter ut jeansen mot träningstightsen, och joggingskor kombinerade med kjol har alltmer blivit en godkänd jobboutfit bland svenska kvinnor. Men även om sportplagget tar mer plats i garderoben krävs mer än bara de riktiga kläderna för att bemästra en athleisure-outfit. Så, hur tar du ut trenden i praktiken? Följ dessa fem reglerna.

 

Pierre Robert trenings-BH og truse i ull, Sport Collection Wool AW16.

1. Investera i plagg som blandar mode och teknisk funktionalitet.

Ska du gå med träningskläder hela dagen är det viktigt att plaggen ser fräscha ut (hål i leggingsen är inte ok), samtidigt som de är tillverkade i ett material som det faktiskt går att träna i. Fritidskläder med teknisk funktionalitet sitter fint på kroppen och håller dig torr och behaglig hela dagen.

Vår sportsull är perfekt för athleisure-looken. Den blandar de unika, mjuka och temperaturreglerande egenskaperna hos merinoull med de tekniska fördelarna hos fukttransporterande sportkläder. Merinoulls-fibern är även elastisk, så att plaggen sitter bra mot kroppen både under och efter träning.

 

2. Håll det neutralt.

Det enkla är oftast det bästa- även när det kommer till athleisure. Sportkläder i starka reflexfärger kan snabbt bli för mycket och ge intrycket om att du försöker för mycket. Du ska inte springa ett maraton i denna outfiten, så håll det så enkelt, neutralt och sofistikerat som möjligt.

Pierre Robert trenings-BH og truse i ull, Sport Collection Wool AW16.

 

3. Tänk på tillbehör.

För att skilja på athleisure och vanliga träningskläder är accessoarer avgörande, och du behöver bara ett tillbehör för att ta stilen från gymmet till stan. Välj gärna något som känns lite sportigt. En flanellskjorta runt midjan eller en tuff skinnjacka fungerar bra. Ett par solglasögon i klassisk Wayfarer-stil är inte heller fel.

 

 

4. Kör lager på lager.

Flera lager är nyckeln till att förvandla en vanlig träningsoutfit till mer fashion-forward. Här gäller det att leka med olika proportioner och former och prova sig fram. Exempelvis kan en träningstopp med hög hals vara snyggt under en vit herrskjorta eller en stor, stickad tröja.

Pierre Robert trenings-BH og truse i ull, Sport Collection Wool AW16.

 

5. Fundera på din sko-situation.

Kom ihåg att athleisure är sammansättningen av ”atheltic” och ”leisure”, så låt de slitna joggingskorna som du använder när du tränar ligga kvar i skåpet. Använd hellre ett par Converse eller Stan Smith Adidas skor. Dessa har snäppet högre ”snygg-faktor”, samtidigt som de är tillräckligt komfortabla för att användas hela dagen.