Hanneli X Pierre Robert

8 frågor
med Hanneli

 

Det är inte för tidigt att se fram emot hösten! I augusti lanserar vi vårt designsamarbete med modeikonen Hanneli Mustaparta. En kollektion med mjuk och härlig merinoull i stilrena snitt och behagliga färger. Tills dess, passa på att lära känna kvinnan bakom kollektionen lite bättre.

Varför ett samarbete med Pierre Robert?

Jag har alltid haft Pierre Robert med mig i resväskan till Modeveckorna i Paris. På vintern blir det iskallt, och man är klädd i tunna plagg från topp till tå från de stora designerna. Redaktörer har frågat mig hur jag klarar det, och om jag inte blir kall. Då har jag visat dem  mina ulltröjor från Pierre Robert och sagt att «i Norge vet alla att man har ull som det innersta lagret mot kroppen, när det är som kallast». Dessutom är ju produkterna av hög kvalitet, och jag gillar att de är tillgängilga för alla oavsett var du bor.

 

Vad är din vision med kollektionen?

Jag ville skapa plagg som håller en varm, men som samtidigt var något du kan bära som en egen «piece».

 

"Jag har alltid haft Pierre Robert med mig i resväskan till Modeveckorna i Paris."

 

Vad upplever du är de 3 största skillnaderna mellan att jobba i Oslo och New York??

I New York ska allt vara ytterst effektivt – folk drar inte hem från jobbet förrän man är färdig med allt, och du ger absolut allt hela tiden. Det är en energi som passar mig bra, och som får ut det bästa av mig. Men det är också otroligt intensivt över en längre tid, så det har varit en otroligt fin upplevelse för mig att jobba i Norge också. I Norge är vi också duktigare på att ta det lugnt och mysa, och jag tycker inte man kan gå igenom livet utan att ha det mysigt.

 

 

Vad är det bästa med färgen rosa?

Pastellrosa är en väldigt positiv färg. Man älskar den genom hela livet, men den måste också användas lite varsamt och på lite olika sätt genom livet. Vad är det som inte är bra med rosa egentligen?!

 

«Vi har en förmiddag i Oslo», vad borde vi hitta på?

Ta ett träningspass på The Room med Helle, och unna dig en hälsosam smoothie på Juicery efteråt. Sen skulle jag rekommendera att ta en sväng till fantastiska Gimle parfymerie för att hitta en unik parfym som inga andra har – innan du cyklar bort till Løkka för en lunch på Kamai.

 

"Pastellrosa är en väldigt positiv färg. Man älskar den genom hela livet."

 

«Vi har ett dygn i New York», vad borde vi hitta på?

Börja med ett träningspass på Flywheel, och därefter en härlig brunch på EN Japanese Brasserie innan du cyklar upp till Pier 40, där de har Trapeze timer. Ta en lunch på Bar Pitti, inann du drar hem och vilar för att sen avnjuta en middag på Little Owl eller Blue Ribbon Sushi. Fortsätt sen kvällen på Lower East side, och passa på att spela lite biljard på den lilla baren Miss Sophies.

 

Vad är den största skillnaden på Oslo-fashion och New York-fashion?

Jag upplever att tjejer i Norge hänger med väldigt bra, och ser en enormt stor skillnad på stan efter att Instagram blev så stort.

 

"Jag upplever att tjejer i Norge hänger med väldigt bra."

 


Vilket plagg från kollektionen ska du ge till din bästa vän?

Jag har många väldigt nära vänner som kommer få plagg från kollektionen, och eftersom de är så fina och fantastiska på olika sätt så blir det en bra mix av allt.