Ett givet plagg i garderoben:

Den vita t-shirten

Vad är en bra vit t-shirt och varför borde du ha en i garderoben?

Pierre Robert basic T-Shirt for herre.

- En vit t-shirt är en klassiker som passar till allt från jeans till kavaj och det är ett plagg som alla män borde ha flera av i garderoben. En bra vit t-shirt är tillverkad i bomull av hög kvalitet så att den behåller formen tvätt efter tvätt. Den bör inte vara så tunn att den blir genomskinlig, men tunn nog att den är behaglig att använda under andra plagg. Passformen ska vara lagom tight och kännas behaglig runt armarna. Urringningen ska vara perfekt och här är det extra viktigt med hög kvalitet på sömmar och detaljer så att den ser ren och fräsch ut, säger chefsdesigner för Pierre Robert, Jorunn Heggdal.

 

"En vit t-shirt är en klassiker som passar till allt från jeans till kavaj och det är ett plagg som alla män borde ha flera av i garderoben."

 

Pierre Roberts nya klassiska t-shirt till män är tillverkad av riktigt skön och elastisk bomullskvalitet och har en stilren passform. Perfekt både under andra kläder och i sig självt, utan något ovanpå.

Den vita t-shirten har flera funktioner och en bra t-shirt kan användas till allt:

  • Använder du en t-shirt närmast kroppen kommer du förlänga tiden mellan tvättar för skjortor och tröjor då de inte kommer i direkt kontakt med hud och svett. T-shirtar är lätta att tvätta och oftast billigare att byta ut än de plagg man har ovanpå.
  • En mjuk t-shirt i bomull känns behaglig mot huden och skyddar från kli av yttre plagg i grövre material.
  • T-shirten är särskilt viktig under tunna skjortor som riskerar att bli genomskinliga.
  • En t-shirt kan användas i sig självt, utan något ovanpå.

Varifrån kommer t-shirten?

Dagens t-shirts utvecklades från heltäckande ”onepiece”-underkläder vars ursprungliga funktion var att skydda yttre lagret kläder så man inte behövde tvätta dessa lika ofta samtidigt som de skyddade från kli på huden från grövre ytterplagg. Underkläder gav också ett extra isolerande lager mot kyla.

I början av 1900-talet använde det amerikanska försvaret en lättare version utan ben och med korta ärmar och detta blev födseln av den moderna t-shirten. Plagget var billigt att tillverka, skön att använda och enkel att tvätta. För att hindra överhettning och skydda uniformen från tungt och smutsigt arbete började soldaterna att gå i bara t-shirten utan något över. Vid slutet av andra världskriget hade trenden spridit sig. På 50-talet skrev t-shirten in sig i modehistorien som ett av våra mest populära plagg. Två av decenniets största filmstjärnor, Marlon Brando och James Dean, hade båda visat sig i tighta t-shirtar i filmer som Linje Lusta (1951) och Ung rebell (1955). T-shirten blev snabbt en hit i den nya ungdomskulturen och har varit med oss sedan dess.

Tvätt-tips!

Kom ihåg att tvätta din vita t-shirt med andra vita plagg så den inte blir grå. Använd gärna tvättmedel för vittvätt.

 

Filtrera

Filtrera

Sortera