Stories

Allt om Ull

Vi älskar ull! Ull är ett fantastiskt och förnybart naturmaterial som är perfekt att ha direkt mot kroppen, oavsett om man är vuxen eller barn. Men vad gör du med ull som krymper, varför ska man använda ull även på sommaren och vad betyder mulesingfri? Vi har samlat fakta och tips om allt från ullproduktion till fläckborttagning och mal.


Stories

SNABBFAKTA OM ULL

Ull har egenskaper som passar perfekt för Sveriges växlande klimat. Här har vi samlat användbar fakta om ull för den som är nyfiken på att veta mer.

LÄS MER


Långhelg i New York eller konferens i Berlin: ingenting slår ull på resan. Tunn, snygg ull känns bekväm mot huden och fungerar till både vardag och fest – och med ull i resväskan kan du packa ned färre plagg.

LÄS MER


Stories

MULESINGFRI ULL

Visste du att vi ställer stränga krav på djurrätt och enbart använder mulesingfri ull?

LÄS MERMulesing av får är fortfarande en vanligt förekommande metod i Australien men alternativa lösningar är på frammarsch. Vi har varit på besök på en mulesingfri fårfarm.

LÄS MER


Ull är ett oslagbart material att ha direkt mot huden även för de allra minsta familjemedlemmarna.

LÄS MER


Alla ullplagg från Pierre Robert kan tvättas i maskin, men för att maximera plaggens livslängd är det viktigt att tvätta ull på rätt sätt.

LÄS MER


Det är möjligt att rädda ull från både mal och krympning. Här får du tips och råd!

LÄS MER


Vi vet att ullplagg är varma och sköna på vintern, men visste du att ull går lika bra att använda på sommaren? Tunn, fin merinoull känns sval mot huden en varm sommardag.

LÄS MER