Om oss

Pierre Robert Group

Pierre Robert Group (PRG) äger varumärkena Pierre Robert och La Mote, och utvecklar basplagg för kvinnor, män och barn som är skräddarsydda för en skandinavisk vardag. Våra plagg ska både vara sköna att ha på sig och ha en modern, nordisk design.

 

Vår vision:
Med varumärken och tidsriktig design inspirerar vi den skandinaviska kvinnan - varje dag.

 

Alla våra plagg designas av vårt skandinaviska designteam i Oslo. Vi fokuserar på kvalitet och är noga med att följa upp produktkvalitet, hälsa, miljö och säkerhet och samhällsansvar hos våra leverantörer.

Med kunskap och starka varumärken ska vi bidra till tillväxt och lönsamhet för nordisk dagligvaruhandel. Företaget har 177 anställda i Norge och Sverige och omsättningen uppgick år 2014 till drygt 544 miljoner NOK. Pierre Robert Group ingår i koncernen Orkla under företagsenheten Orkla Home and Personal . Vi har ett kontor i Stockholm och huvudkontor i Oslo.

 

Historia

Pierre Robert Group bildades ursprungligen under namnet Hjemmets Produkter i 1956 och varumärket La Mote lanserades 1959. Företaget blev så småningom HOME’s AS, innan det köptes upp av Lilleborg. Varumärket Pierre Robert köptes år 2006 och Pierre Robert Lingerie blev företagets första nya kollektion. År 2008 bytte företaget namn till Pierre Robert Group och äger nu varumärkena Pierre Robert och La Mote.

 

Viktiga milstolpar i Pierre Roberts historia:

 • 2014 Lanserar Pierre Robert Shape Collection
 • 2013 Lanserar Pierre Robert Webshop
 • 2010 Lanserar Pierre Robert Sport Collection
 • 2009 Vinner Design Effekt-priset och lanserar Pierre Robert Young Collection Wool
 • 2008 Byter namn till Pierre Robert Group
 • 2006 Lanserar Pierre Robert Lingerie
 • 2006 Köper varumärket Pierre Robert
 • 1999 Köper upp AB Freds
 • 1994 La Mote AS etableras som företagsnamn
 • 1990 Lilleborg övertar HOME’s AS
 • 1977 Hjemmets produkter blir HOME’s AS
 • 1959 La Mote lanseras
 • 1956 Företaget bildas under namnet Hjemmets produkter AS

Under loppet av några få år har Pierre Robert Group flyttat stora delar av sin underklädesförsäljning från detaljhandeln, det vill säga de traditionella klädbutikerna, till dagligvaruhandeln. Genom att bygga upp ett nytt varumärke och fokusera på design har Pierre Robert Group revolutionerat dagligvaruhandelns andel av textilmarknaden.

Skandinaviskt designteam

En nordisk livsstil ställer extra höga krav på funktion och kvalitet. Vi har en aktiv vardag och vädret kan begränsa vårt sätt att klä oss.

Vi på Pierre Robert är av åsikten att det är möjligt att både se bra ut och klä sig praktiskt. Våra kläder är noga genomtänkta och utvecklas av vårt designteam i Oslo. Våra designers anpassar alla plagg efter nordiska behov och skandinavisk stil. Vi lägger vikt vid rena linjer, enkla skärningar, smickrande passform och material av hög kvalitet.

Våra plagg ska kännas mjuka mot huden och sitta bra. För att få den perfekta passformen testar vi produkterna på många olika personer innan de blir godkända. Designteamet har också ett tätt samarbete med Pierre Roberts inköpsavdelning och våra kunniga leverantörer. De material vi använder är noga utvalda och har unika egenskaper vad gäller stretch och funktion.

Pierre Roberts skandinaviska designteam består av chefsdesigner Jorunn Heggdal och våra designers Bente Helstrøm och Hanne Aspelund. För varje plagg finns också en produktchef som har övergripande ansvar för hela plaggets utveckling från idé till ditt färdiga plagg.

Om våra storlekar

About sizes

Designteamet på Pierre Robert eftersträvar att våra produkter ska passa så många som möjligt inom varje storlek.

Alla är vi olika och det finns ingen standardkropp, men vi känner till att nordiska kvinnor, män och barn ofta är lite längre och större än i södra Europa. Vi vill att våra plagg ska sitta snyggt och kännas bekväma för alla. Därför testar vi våra produkter på många olika kroppstyper inom varje storlek innan plaggen kommer ut till försäljning i butik.

För att hitta den perfekta passformen har vi många olika turer med testning och ett tätt samarbete med både vår inköpsavdelning och våra kunniga leverantörer. Alla de olika material som vi använder är noga utvalda och har unika egenskaper vad gäller stretch och funktion och därför måste också varje produkt specialanpassas och testas grundligt. Varje storlek sträcker sig ganska långt hos Pierre Robert och vi har tagit hänsyn både till de som är lite mindre och de som är lite större inom storleken. Om du är tveksam på vilken storlek du ska välja kan du ta hjälp av vår storleksguide för att hitta rätt.

VÄLJ RÄTT STORLEK PÅ DIN PIERRE ROBERT SPORTS BRA

Det är måttet under bysten som framförallt bestämmer vilken storlek du bör välja utav Pierre Robert Sports Bra. Kupstorlek har givetvis också betydelse, en Sport Bra i storlek L kommer av naturliga själv upplevas tightare på en person som har 85D än på någon som har 85B. Valet av rätt storlek beror också på behovet av stöd och egna preferenser.

Exempel:

Är din vanliga BH-storlek 85B kan du välja mellan en topp i L eller XL, beroende på hur tight du vill att toppen ska sitta. Till högintensiv träning som löpning eller aerobics är det viktigt med ett bra stöd och därför bör du välja storlek L. Till lågintensiv aktivitet som lugn gång och trädgårdsarbete, kan du med fördel välja XL för bättre komfort.

Har du större kupstorlek än E-kupa? Det är fortfarande möjligt att använda Pierre Roberts Sports Bra.

Vi har fått positiv feedback från nöjda kunder med BH-storlek upp till H-kupa (65H), som menar att Pierre Robert Sport Bra ger bra stöd under träning. Tack vare god elasticitet kan toppen passa flera storlekar än de som anges i storleksguiden. Observera att du här bör följa måttet under bysten. Väljer du en för stor storlek med anledning av stor byst finns det risk att toppen glider upp. Ju större byst du har, desto viktigare är det att Sports Bra sitter stramt över bysten.

Fortfarande osäker?

Kontakta oss via e-mail så hjälper vi gärna till att bestämma vilken storlek som är rätt just för dig. För att kunna vara till hjälp behöver vi information om din vanliga BH-storlek, vilken slags träning du ska använda Sports Bra till och om du föredrar en åtsittande topp för ökat stöd eller en topp med lösare passform för högre komfort.