Om oss

Vårt sociala ansvar

Fra produksjon av Pierre Robert ull til barn i Kina. Bilde tatt av Pierre Roberts innkjøpsteam og CSR-ansvarlig.

Som klädtillverkare är vi en viktig del av samhället. Vår verksamhet påverkar människor, djur och miljö. Vi är ansvariga för att Pierre Robert Groups påverkan har en positiv riktning och vill bidra till en hållbar värdekedja för textilier.

Textilindustrin är en bransch med stora komplexa utmaningar men också stora förbättringsmöjligheter. Detta gäller i synnerhet lågkostnadsländer, där vi har en stor del av produktionen och kan göra skillnad och bidra till en positiv utveckling. Hållbarhet är en grundpelare i vår värdegrund och vi åtar oss att vara öppna med vad vi gör och måste förbättra. På de här sidorna kan du läsa mer om hur vi arbetar med hållbarhet och hur vi arbetar för att hantera dessa frågor.

På Pierre Robert Group vill vi vara öppna om vår produktionsprocess. Vi tycker att det är bra med ökat fokus på företags sociala ansvar och de arbetsförhållanden som textilarbetarna jobbar under. Vi har därför öppna leverenstörslistor. För att få tillgång till dessa skicka ett mail till csr@pierrerobert.no.


 

VAR KOMMER KLÄDERNA FRÅN?

I Pierre Robert Group (PRG) är vi angelägna om att producera plagg på ett ansvarsfullt sätt, med omtanke för människor, djur och miljö. Vi jobbar aktivt med att säkerställa att våra plagg är producerade under anständiga förhållanden och vill agera öppet och ärligt i allt vi gör.

Har du någon gång funderat på var ullfibrerna i Pierre Roberts Wool Collection kommer ifrån? Eller kanske varit nyfiken på var dina nylonstrumpor tillverkas? Svaren hittar du här. Dra musen över kryssen på kartan för att bekanta dig mer med PRG.


Ulltråder klare for strikking av Pierre Robert Wool Collection. Bilde tatt i Kina av Pierre Roberts innkjøpsteam.

Våra kläder tillverkas under rättvisa och hållbara förhållanden. Vi ställer därför en rad krav på våra leverantörer, som vi följer upp med besök. Vi lägger också stor vikt vid att skapa långsiktiga relationer med våra leverantörer. Det skapar trygga ramar för alla parter och gör det enklare för oss att kontrollera tillverkningen. Omkring 36 procent av våra leverantörer har arbetat med oss ​​i minst 11 år och 75 procent i minst 3 år.

Vi arbetar också med att besöka underleverantörer för att skapa en ännu mer detaljerad bild av leveranskedjan. Det kan till exempel vara spinnerier eller tillverkare av material, förpackningar, tillbehör och liknande. Så här arbetar vi med ansvarsfulla inköp och långsiktiga relationer med våra leverantörer.


 

OM TEXTILFIBRER

Ulltråder klare for strikking av Pierre Robert Wool Collection. Bilde tatt i Kina av Pierre Roberts innkjøpsteam.

Vilka textilfibrer som ett plagg består av har stor betydelse för klädernas miljöpåverkan. Vi har som mål att minska vår påverkan på miljön och gör det genom att välja bra material och alltid leta efter mer hållbara alternativ. På de här sidorna kan du läsa om de olika textilfibrerna som ingår i Pierre Roberts kollektioner.


 

TEXTILFRAMSTÄLLNING OCH MILJÖ

Foto Pierre Robert Group

De val vi gör i dag kommer att ha en stor inverkan på framtidens generationer. Som en ledande leverantör av kläder till livsmedelskedjor måste vi bidra till höga standarder och krav inom textilindustrin. Textilindustrin innebär unika utmaningar när det gäller till exempel färgning och kemikalieanvändning, fiberframställning, förpackningar, transport, vatten- och energiförbrukning samt avfall. Så här arbetar vi med miljöfrågor.


 

DJURVÄLFÄRD

Pierre Robert Grup setter strenge krav til god dyrevelferd, og kjøper blant annet kun mulesingfri ull. Foto Pierre Robert Group.

Pierre Robert Group accepterar ingen oetisk eller grym behandling av djur. Pierre Robert har en rad kollektioner i merinoull för både barn och vuxna. Vi tycker därför det är viktigt att veta att fåren som har producerat ullen lever under bra förhållanden. Vi ställer många krav på bra djurhållning och köper till exempel bara mulesingfri ull. Så här arbetar vi med djurvälfärd.


 

PRODUKTSÄKERHET

Fra produksjon av ullundertøy til barn. Foto Pierre Robert.

Du ska känna dig trygg med Pierre Robert Groups produkter mot huden, och bara för att du har dem direkt mot huden ställer vi höga krav på produktsäkerhet och kemikalieanvändning. Farliga kemikalier får inte förekomma i kläder från Pierre Robert. Våra kvalitetskrav gäller hela värdekedjan – från innovation och produktutveckling till tillverkning hos leverantören och hem till dig. Som en extra säkerhet är flera av produkterna märkta med oberoende symboler. Så här arbetar vi för att garantera säkra produkter.


 

VAD KAN DU GÖRA?
HÅLLBARHET I VARDAGEN

Pierre Robert by Whyred truser, illustrasjonsbilde.

De miljöåtgärder vi vidtar i tillverkningsprocessen täcker bara plaggens halva livscykel. Den fas som kräver mest energi inträffar faktiskt först när plagget lämnat butiken – upprepad tvättning. Som tur är finns det en mängd saker du kan göra som konsument. Så här kan du använda dina kläder på ett mer hållbart sätt.


 

SÅ HÄR KÄLLSORTERAR DU FÖRPACKNINGAR FRÅN PIERRE ROBERT

Guide til sortering av Pierre Roberts emballasje.
 
Vi uppmanar alla att återvinna! Visste du att plastkrokarna på våra pappförpackningar kan slängas i pappersåtervinningen? Krokarna separeras på återvinningscentralerna. Läs mer om hur våra förpackningar ska sorteras.

 

ÖVERSKOTTSPLAGG

Guide til sortering av Pierre Roberts emballasje.

Det som inte vi behöver kan andra ha glädje av. Pierre Robert Group ger överskottskläder till välgörenhetsorganisationer och andra välgörande ändamål. Det gynnar både samhället och miljön. Läs mer om vad vi gör med våra överskottsplagg.